Akman Holding’ten Ersu’ya 58 milyon TL’lik yatırım

Akman Holding’ten Ersu’ya 58 milyon TL’lik yatırım

Akman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman “Ersu üretim tesislerinde modernizasyona gidiyoruz. Meyve alımlarının tonajları arttıracağız, üretim ve ihracat kapasitelerini yükselteceğiz ve market raflarında yerimizi alacağız” dedi. Akman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman, bu sermayenin yeni yatırımlar için kullanılacağını ifade etti.

Modernizasyonla birlikte ciddi büyüme hedeflediklerini belirten Ali Akman, yatırımın birçok yönü olduğunun altını çizdi. Akman “Türkiye’de yetişen tüm meyveleri işleyebilen, meyve suyunu, meyve konsantresini, meyve püresini üretebilen ve ambalajlayan entegre bir tesis olma özelliği taşıyan Ersu fabrikası modernizasyon ile birlikte pek çok alanda yenilenmiş olacak. Bunun için yüzde 300 oranında sermaye artışına gidiyoruz. SPK başvuruları tamamlandı. Bu yatırımın üç ayağı bulunuyor. İlk etapta, Ersu üretim tesisinde modernizasyon yapılacak. İkincisi, meyve alımlarının tonajları arttırılacak üretim ve ihracat kapasiteleri yükseltilecek. Böylece konsantre üretiminde yüzde 10, meyve suyu ambalajlamada 1,5 kat ve toplam satışlarda da yüzde 30 büyüme sağlamış olacağız. Üçüncü olarak da Ersu Meyve Suları, perakende sektöründe aktif olacak ve market raflarında yerini alacak. Ayrıca modernizasyon yatırımı ile istihdama da ciddi katkı sağlamış olacağız. Günün sonunda Ersu fabrikasına toplam 58 milyon TL’lik bir yatırım yapmış olacağız” diye konuştu.

Yeni yatırımla beraber, meyve suyu sektöründe kullanılan en gelişmiş teknolojilerin devreye alınacağını ifade eden Ali Akman, bu yeni teknolojilerin soğuk ambalaja direkt dolum yapma imkanı sağlayan teknolojiler olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: https://www.bloomberght.com/akman-holdingten-ersuya-58-milyon-tllik-yatirim-2312481
Kaynak: http://web.interpress.com/app/document/viewer/2406ee41-308e-4051-af02-769ec03e52bd?cid=n5uyEIuAhEM%3D